Omloopmaat berekenen

Voordat u een voortent of luifel voor uw caravan gaat kopen moet weten wat de omloopmaat van de caravan is. Deze staat waarschijnlijk vermeld in de papieren die u bij uw caravan hebt gekregen. Wanneer u deze niet meer heeft kunt u eenvoudig zelf de omloopmaat berekenen. Het enige wat u nodig heeft is een lang touw of koord en een meetlint.

Omloopmaat berekenen: stappenplan

Wanneer u een caravan heeft wilt u daar waarschijnlijk ook een voortent of luifel bij hebben. De caravan gaat meestal langer mee dan de voortent dus het kan zijn dat u na tien jaar een nieuwe voortent nodig heeft. U heeft dan waarschijnlijk de papieren van de caravan niet meer in uw bezit. Toch moet u de omloopmaat van uw caravan weten wanneer u een nieuwe voortent gaat kopen. Met onderstaand stappenplan kunt u makkelijk zelf de omloopmaat berekenen.

1. Plaats de caravan op een vlakke ondergrond.
2. Begin met het touw links onderaan bij de caravan, op de grond.
3. Ga met het touw omhoog tot aan de bovenkant van de caravan.
4. Trek het touw over de caravanrail naar de andere korte zijde van de caravan toe.
5. Ga met het touw weer naar beneden tot u de grond weer raakt.
6. De totale lengte van het gebruikte touw is de omloopmaat van uw caravan.
7. Meet het touw op met het meetlint.

Zo ziet u maar, de omloopmaat berekenen van uw caravan is erg makkelijk. Wat nu nog rest is een geschikte voortent of luifel vinden. Weeg hierbij goed af met wat voor gezelschap u gaat kamperen en wat uw vakantieplannen zijn. Wanneer u met een gezin gaat kamperen raden wij u aan een ruime voortent te nemen. Ook wanneer u van plan bent veel tijd door te brengen op de camping is het verstandig een ruime voortent aan te schaffen.

Aanbiedingen

Voortent Starcamp Como

Deze schuurtent wordt compleet geleverd met een los grondzeil

Van € 284,00
Nu € 199,00

Voortent Starcamp Capri

Praktische en ruime schuurtent voor bij uw caravan.

Van € 356,00
Nu € 249,00